Het verhaal van Reserva

Een wijnrestaurant in de Achterhoek? Past dat wel in de regio van bier, zoep’n, brekken en angaon? Jazeker, want wie de prettige, nuchtere humorvolle, levensgenieter die de Achterhoeker is, mengt met de warmte, de sfeer en het temperament van de stadspleinen in Zuid Europa, die stapt de wereld van Reserva in.

Reserva is een wijnrestaurant van 12 Achterhoekse vrienden. De 12 hadden ooit een feestcafé in de Grutstraat…of nou ja, een feestcafé…hét feestcafé van Doetinchem: café Hattrick… Waar Hattrick een plek was weer je compleet onbezorgd keihard feest kon vieren, is Reserva een wijnbar waar je geniet. Misschien wel samen met de oud-bezoekers van wat ooit café Hattrick was…

Samen met de meest vriendelijke medewerkers die je ooit zult ontmoeten openden de 12 eigenaren in april 2022 deze fijne, kleine wijnbar. Op de hoek van de Boliestraat en het Simonsplein, daar waar jij nu zit, komen de Achterhoek en het bourgondische leven samen.

Hier zijn de wijnen en het eten een garantie voor ouderwets genieten. Een goed glas wijn met een plank vol lekkers van over de hele wereld. Gastvrijheid op z’n Achterhoeks, met een druppeltje humor en boven alles de sfeer van genieten…

Op deze wijnkaart vind je prachtige wijnen met allemaal een eigen verhaal. Onze medewerkers vertellen er graag over, helpen je met de juiste keus, of met iets nieuws te ontdekken. En als je wilt, krijg je bij jouw glas een passend ‘eet-advies’.